ABBA’dan yeni şarkılar geliyor

İsveçli ünlü pop grubu, 2018 yılında yaptıkları açıklamayla 35 yıl aradan sonra ilk kez yeni şarkılar kaydetmek için bir araya geldiklerini duyurmuştu 

Eurovision birinciliği, “Waterloo”dan “Gimme! Gimme! Gimme!”ye sayısız hit parça, Mamma Mia müzikali, 380 milyonu aşkın plak satışı… İsveçli pop dörtlüsü ABBA, kurulduğu 1972’den dağıldığı 1982’ye kadar dünya pop müziğini şekillendiren grupların başında geliyordu kuşkusuz. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ve Anni-Frid Lyngstad‘dan oluşan ABBA, 2010 yılında da Rock’n’Roll Hall of Fame’e girmeye hak kazanmıştı. Ancak grup üyeleri solo çalışmalarını sürdürse de 1982’den beri yeni bir şarkı yayınlamamışlardı… Anlaşılan, bu durum 2020 yılında sona eriyor!

2018’de yeniden bir araya geldiğini ve iki şarkı kaydetmek için stüdyoya gireceğini duyuran ABBA cephesinden müjdeli haberi Benny Andersson verdi. ABBA Talk adlı hayran sitesinde grubun hayranlarının sorularını yanıtlayan Andersson “İki şarkı yayınlayacağız dediniz, nerede kaldı?” minvalindeki soruya “Eli kulağında. Bu yıl çıkaracağız ikisini de. Muhtemelen yazdan sonra ama kesin bir şey söyleyemem. Fakat yazdan sonra çıkaracağımızı düşünüyorum” diye cevap verdi. Şarkıların Eylül ayında yayınlanamayacağı sorusunu ise “Kimse bir şey için söz veremez ama bana kalsa Eylül’de yayınlardım. Bu tek başıma alabileceğim bir karar değil ama hedeflediğimiz bu” diye yanıtladı.

2018’de yapılan açıklamada ABBA’nın ‘ABBA Avatar’ adında bir dijital turne projesine hazırlandığı, bu proje kapsamında “I Still Have Faith in You” ve “Don’t Shut Me Down” adında iki şarkı kaydettikleri duyurulmuştu. Ancak, ABBA üyelerinin şimdiki görüntüleri yerine dijital olarak tasarlanan avatarlarının ekranda seyirciyle buluşacağı turne teknik sebeplerle geciktiği için şarkıların yayın tarihleri de ertelenmişti.