Efsane albüm ‘Nasıl? Ne Zaman?’ plak olarak tekrar raflarda

Aydın Buyar Şencan, Cahit Kukul, Sedat Avdıkoğlu ve Şükrü Yüksel’in çaldığı ‘Nasıl? Ne Zaman?’, Hardal grubunun ilk albümüydü

Kapak görseli açıklaması: Hardal grubu provaya giderken lastik patlıyor (Florya, 1978)

Plak meraklıları için uzun süreli bir bekleyiş nihayet sona erdi: 1980’li yıllarda, Türkiye büyük bir dönüşüm geçirirken cayır cayır rock yapmak direten Hardal grubunun 1978 tarihli ilk albümü Nasıl? Ne Zaman? yeniden plak formatında basıldı ve raflardaki yerini aldı.

Kayıtlarında Aydın Buyar Şencan (bas, vokal), Cahit Kukul (gitar, vokal), Sedat Avdıkoğlu (davul) ve Şükrü Yüksel (gitar, vokal, synth)’in çaldığı Nasıl? Ne Zaman?, Türk rock sahnesinin bulması en güç ve buldu mu alması en tuzlu plaklarındandı. Orijinali Öncü etiketiyle yayınlanan Nasıl? Ne Zaman?’ın Kod Müzik etiketiyle tekrar basılmasını plak ve Türk rock müziği meraklıları dört gözle bekliyordu. Sabırsız bekleyiş artık sonra erdi. Bu efsanevi albümün tıpkı basımına artık plakçı raflarından ve e-satış sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Nasıl? Ne Zaman?‘ın tıpkı basımı, mastering’i orijinal makara bantlardan yapılmış. Ayrıca mastering işlemlerinin ardındaki isim Sebadoh’dan Nirvana’ya Amerikan indie / hardcore dünyasında pek çok isimle çalışan Bob Weston. Weston, albümün mastering’ini 2007’de açtığı Chicago Mastering Service stüdyolarında yapmış.

Orijinal görselliğe sadık kalınarak çift kapak halinde tasarlanan plak kapaklarında grubun kurucu üyesi, şarkı yazarı, gitaristi ve vokalisti Şükrü Yüksel’in yeni çizimleri de yer alıyor.

 

Arkadaşımız Uğur Hakan Hacıoğlu’nun Hardal’ın kurucu üyesi Cahit Kukul ile gerçekleştirdiği röportajı okumak için tıklayın.