Moog ve Korg’dan ücretsiz synthesizer uygulamaları

Moog’un Minimoog Model D, Korg’un ise Kaossilator uygulamaları bir süre için ücretsiz kullanılabilecek

Koronavirüs pandemisiyle tüm dünyanın mümkün mertebe evden çıkmamaya çalıştığı bu günlerde Moog ve Korg müzik meraklılarına bir sürpriz yaptı: Minimoog Model D ve Kaossilator uygulamaları bir süre için ücretsiz!

Moog’un üretimine 1970’te başladığı ve Gary Numan’dan Herbie Hancock’a birçok ismin uzun yıllar kullandığı dünyanın ilk taşınabilir synthesizer’ı Minimoog Model D, bir süredir iOS uygulaması olarak cep telefonlarında ve tabletlerdeydi. Orijinal cihazın tasarım ve ses açısından dijital replikası olan uygulama, kullanıcılara gerçeğe çok yakın bir Minimoog Model D deneyimi sunuyor.

Korg’un Kaossilator’ün uygulaması ise hem iOS hem de Android kullanıcılarına basit tasarımı ve kolay kullanımıyla kendi müziklerini keyifle üretme imkanı tanıyor.

Moog, Minimoog Model D’yi “olumlu düşünceyi yaymak için bir hediye” olarak ücretsiz kullanıma sunduğunu söylerken Korg ise açıklamasında Kaossilator uygulamasını “kendini karantinaya alan ve evden çalışan” insanlara meşgale olması için ücretsiz yaptıklarını duyurdu.

Minimoog Model D’nin ne kadar süre ücretsiz olacağı açıklanmazken Kaossilator iOs kullanıcıları için 31 Mart’a, Android kullanıcıları için 20 Mart’a kadar ücretsiz olacak.