[YAZI DİZİSİ] İnsanlığın Büyük Eserleri (Güncellenecek)

Bugünlerde insanlık, koronavirüs salgını diye büyük bir krizle karşı karşıya. Öyle bir kriz ki hepimizi evlere hapsetti; artık birbirimizden çok uzağız. Oturup bir kahve içmek, plakçı gezmek, sahilde gitar çalmak, konsere gitmek gibi eylemler bir süredir hayatımızda yok. Belli ki bir süre daha olmayacak.

Bu halde hangimiz zaman zaman ümitsizliğe kapılmıyoruz ki? Ancak asla unutmamamız gereken bir şey var: İnsanlık tarihi acıların, savaşların, salgınların olduğu kadar aklın ve vicdanın, sonsuz bir hayal gücünün de tarihi. İşte bu yüzden biz de, bu tarihin en esaslı temsilcilerini, insanlığın büyük eserlerini konu edindiğimiz bir yazı dizisi hazırlamak istedik.

“İnsanlığın Büyük Eserleri” yazı dizimiz kapsamında kültür mirasımızda derin etkileri olmuş, bir şeyleri değiştirmiş, insanın ufkunun ne kadar geniş olabileceğini göstermiş eserlere dair röportajlar, yazılar yayınlayacağız. Bu kimi zaman bir senfoni olacak, kimi zaman bir caz parçası, kimi zaman bir rock’n’roll albümü… Tür ve tarz ayırmaksızın, insanlığın en büyük müzik eserlerini tartışacağız.

Bu yazı dizisinde yayınlanan röportajlara ve yazılara, bu sayfadan toplu halde erişebileceksiniz. Her bir yeni içerikte sayfayı güncelleyeceğiz. Sizlerle “İnsanlığın Büyük Eserleri” kapsamında her hafta birkaç içerik paylaşmaya gayret edeceğimizi de belirtelim.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

İÇERİK