Bozcaada Caz Festivali’nden arşiv değerinde Keşif programı

Bozcaada Caz Festivali’nin 2020 Keşif programı sona erdi. Pandemi koşullarında da etkinliğini sürdüren festival, müzikten gastronomiye, kültür politikalarından Bozcaada tarihine uzanan zengin BCF Keşif programı ile seyircisine bu yıl çevrimiçi kanallarından ulaştı.

Arşiv değerindeki programlara festivalin Instagram, Spotify ve YouTube kanallarından hâlâ ulaşılabiliyor.

Ağustos ayı boyunca 100’e yakın konuk ve sanatçının ağırlandığı, 20’den fazla çevrimiçi panel ve sohbetin yanı sıra, Korhan Futacı ile Bozcaada Ensemble Bozcaada’da kaydettikleri performanslar ve adalılarla yapılmış özel söyleşilerin de yer aldığı BCF Keşif kapsamında, ilhamını Bozcaada’dan alan özgün şarkılardan oluşan bir müzik albümü de yayınlandı.

Bozcaada Caz Festivali 2020 ‘Keşif’ albümü, geçmiş yıllarda sahne almış müzisyenlerin Bozcaada’dan ilham alarak yazdıkları özgün bestelerden oluşuyor. Bozcaada Caz Festivali’nin Space Goats iş birliğiyle 28 Ağustos’ta yayınladığı ve Seçil Akmirza, Alp Ersönmez, Sarp Maden, Deniz Mahir Kartal, Cenk Erdoğan, Volkan Öktem, Çağrı Sertel, Emir Ersoy ve Elif Pıtırlı’nın yer aldığı albüm Spotify ve Apple Music kanallarında dinlenebiliyor.

2021 programının hazırlıklarına başlayan Bozcaada Caz Festivali‘nin 16-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında 5. kez gerçekleşmesi planlanıyor.