Yazarlar
1994 yılında İstanbul'da doğdu. Hâlâ Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğrencilik ediyor. Annesinin başucunda okuduğu kitaplarla okumayı, ilkokul hocasının teşvikiyle yazmayı sevdi. İflah olmaz bir müzik tutkunu. Plak Mecmuası'nın yayın yönetmeni. Ayrıca bir şiir kitabı var, bir de "Prekazi: Vurdu, Gol Oldu!" (Mylos Kitap, 2019) nehir söyleşi kitabını hazırladı.
Hayatı boyunca her gördüğünü, duyduğunu merak eden; çılgın gibi okuyan bir insan oldu. Hayatı hep müziğin içinde geçti, 90’ların ortasında doğan biri olarak kaset çağına yetiştiği için kendini şanslı hissetti. Büyüdükçe müziğe duyduğu heyecan da katlanarak büyüdü. Yıllar geçtikçe farklı müzik türleriyle de bir araya geldikten sonra müziği bir bütün olarak kabul etti. Gazetecilik okumaya başladığında ise yıllardır dinlediği müziğin Türkiye’de nasıl gelişmeye başladığını araştırması gerektiğini hissetti ve Türkiye Batı Müzik Tarihi’nde derin bir yolculuğa çıktı. Bu arada bir de araya plak tutkusu girdi, plak toplayıcılığıyla kendini çok farklı yerlerde buldu. Osmanlı’dan günümüze Türkiye’de Batı Müziği’nin gelişimini araştırıp yazdığı bu müzikli yolculukta hayranı olduğu 2 dönem var. İlki 60-80 arası Türkçe Sözlü Saykodelik Rock ve 90’lar Türkçe Pop. Unutmadan: “Dünyayı müzik kurtaracak!”
90’lı yıllarda yeraltı müzik sahnesinde Rashit, Sert, İtham, NIE gibi birçok grupta gitarist ve şarkı sözü yazarı olarak yer aldı. 90’lar boyunca 40’a yakın fanzin çıkardı, dönemin yerli - yabancı müzik dergilerinde ve radyolarında müzik yorumları ve röportajları yayınlandı. 2000’lerde Reptilians From Andromeda grubuyla ABD ve İngiltere merkezli çeşitli plak firmalarından albümleri çıktı. Hâlâ yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam ediyor. “İkinci Dünya Savaşı Sonrasında Japonya Elektrik Gitar Müziği ve Altkültürleri” başlıklı bir araştırma kitabı var.
1995 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından itibaren kısa film senaryoları ve öykülerin yanı sıra sinema ve müzik tarihi üzerine çeşitli çalışmalar kaleme aldı. Günümüze kadar birçok dergi ve fanzinlerde üretim hayatını sürdürdü. Çalakalem Dergisi, Yeryüzü Düşleri, Larva Fanzin, Mars Fanzin, Yere Düşen Travma Fanzin, Dozer Dergi, Yazarkafa, Trip Dergi bünyesinde yer aldı. Çalışmalarıyla faal olarak Plak Mecmuası, Roll Life, nouvart.net, populersinema.com, kalemkahveklavye.com’ da yer almaktadır.
1983 yılında İstanbul'da doğdu. Işık Üniversitesi İşletme ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans programlarından mezun olduktan sonra kurumsal hayatın kendisine göre olmadığını fark ederek dijital ajanslarda farklı pozisyonlarda çalıştıktan sonra bir tasarım şirketinde kullanıcı deneyimi ekibinin başında proje yöneticisi olarak çalışmaya başladı. The Beatles ile müziği tanıyıp, Pink Floyd ile kendini bulduktan sonra 70'lerin prograsif ve saykodelik grupları ile yakın ilişkiler yaşamaya başladı. 2010 yılından beri sahip olduğu plak koleksiyonu sebebi ile Atina'ya yaptığı seyahatler esnasında son iki yıldır yeni dönem Yunan gruplara gönülden bağlandı ve bu alanda farklı çalışmalar yapmaya başladı. Boş zamanlarını çizgi roman okumak, Atina'da olmak ve sakal bakımı ile geçiriyor. Fender aşığı.
1999, İstanbul doğumlu. Torino'da yaşıyor. Sinema, edebiyat ve elektronik müzikle ilgileniyor.
1968 doğumluyum, (hatırlayabildiğim kadarıyla) ilk ve orta öğrenimimi Almanya'da tamamladım :) 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. Turizm sektöründe çalışıyorum. Futbol, basketbol ve müzikle ilgileniyorum. Plak toplamayı, müzisyen biyografisi okumayı, amatör DJ'lik yapmayı, müzikle ilişkili YouTube videolar çekip blog yazıları hazırlamayı seviyorum. Soul, funk, R&B, 80'li yıllar pop müziği kendime yakın bulduğum müzik türleridir.
1996 doğumlu. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi'nde talebelik ediyor, Kıyı Müzik'te editörlükle uğraşıyor. İlk pikabını babasından hediye aldığı 2013 yılından bu yana koleksiyonculuk peşinde. Nick Cave, progresif rock, sinema ve ikinci el dergiler başlıca takıntıları arasında.
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü Türk-Yunan Çalışmaları Programı’nda Yüksek Lisans, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Doktora eğitimini tamamladı. Yunankarası isimli polisiye roman kitabının çevirmen kadrosunda yer almıştır. Aynı zamanda MERLYN grubunda gitar çalmaktadır. Başlıca ilgi alanları arasında Popülizm, Avrupa Aşırı Sağı, Queen, 80’ler Hard Rock ve plak toplamak yer alıyor.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerinde çalıştı. Habertürk Gazetesi’nde staj yaptı. Halihazırda PolitikYol internet sitesinde haber editörü olarak çalışıyor. Başlıca ilgi alanları arasında CHP ve cumhuriyet tarihi, Latin Amerika ve hip-hop var.
Manchester Metropolitan Universitesi’nde okutman. Post-Punk, Politics and Pleasure in Britain (Palgrave Macmillan, 2016) kitabının yazarı.
2005’te Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olmuş, 2006 yılında aynı bölüme araştırma görevlisi olarak girmiş, 2008’de yüksek lisans programını tamamlamıştır. Hâlen aynı bölümde görev yapan Gürdaş, Doç. Dr. Pelin Şahin Tekinalp’in danışmanlığında “1960’larda Türkiye’de Siyasi ve Toplumsal Değişimler Bağlamında Görsel Kültür” başlıklı doktora tezini 2015’te bitirmiştir. Çalışmalarının odak noktasını modern ve çağdaş sanat pratikleri, kavramları ve kurumları oluşturmaktadır. Bu bağlamda batı sanatının usta isimlerinin farklı dönemlerdeki üretimlerini irdeleyen makaleler kaleme almıştır. Abidin Dino, Mehmet Güleryüz ve Esra Ersen gibi Türkiye’de ve yurtdışında etkinlik göstermiş sanatçılar hakkında sergi eleştirileri ve katalog yazıları yayımlanmıştır. 2013-2015 yılları arasında Cermodern, SALT Ulus ve m1886 gibi sanat kurumu/galerilerinde modern ve çağdaş sanat akımları ve çeşitli sergiler hakkında atölye çalışması, eleştirel tur ve seminerler vermiştir. Gürdaş son dönem çalışmalarında kent, birey, ideoloji, plastik sanatlar, müzik ve mimari gibi kavram ve disiplinlerin ilişkisini incelemektedir. Milliyet Sanat, Sanat Dünyamız, Arredamento Mimarlık, Artist Actual, Artam Global Art, Birgün, Radikal, İstanbul Art News, Gençsanat ve Plak Mecmuası gibi yayınlarda yazı ve söyleşileri yayımlanmıştır.
19 Mayıs 1995’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe okudu. Üniversite yılları boyunca sanat ve moda mecmualarında serbest yazarlık yaptı. Okuyor, dinliyor, izliyor ve yazmayı sürdürüyor.
Armağan Ekici 1971’de Ankara’da doğdu. Ankara Anadolu Lisesi’ni ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin İşletme bölümünü bitirdi. 1992’den beri bankacılıkla uğraşıyor, bir yandan da müzikseverliği ve edebiyatseverliği sürdürüyor. Kitapları: Lacivert Taşından Tabletler (2016), Umut, kendi enkazından (2019); Başlıca çevirileri: Raymond Queneau – Biçem Alıştırmaları (2003), James Joyce – Ulysses (2012), Lewis Carroll - Alice kitapları (2019), Edgar Allan Poe - Gizem ve Düşgücü Masalları (2020).
Gazete ve dergilerde eleştiri ve incelemeler yazdı. Üniversitede müzik tarihi dersleri vermektedir.
1998’de doğdu. Lisede almaya başladığı tasarım eğitimine Versay Yüksek Mimarlık Okulu Mimarlık Bölümü'nde devam etti. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı okuyor. Eğitimini almakta olduğu dijital sanatların yanı sıra zanaatle uğraşmakta. Ses tasarımı alanında da kendini geliştiriyor.
1991-1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı şan eğitimi alan F. Zeynep Bilge, 2014 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde görev yapmakta. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Uzmanlık alanı edebiyat - müzik ilişkisi olan Bilge, şu sıralar operada Shakespeare uyarlamaları konulu kitabı üzerine çalışmakta.