Ahmet Kenan Bilgiç’in yeni albümünün ilk teklisi yayında

Çok sevdiğimiz Gevende’nin sesi Ahmet Kenan Bilgiç, yakında çıkacak solo albümünden ilk teklisini yayınladı

Gevende’den sevdiğimiz; Kelebekler (2018), Sarmaşık (2015) gibi filmlere yaptığı müziklerle de tanıdığımız Ahmet Kenan Bilgiç yeni albümünden ilk teklisini yayınladı. “düğümdüğüm” adını taşıyan şarkı, Bilgiç’in kurucusu olduğu LU Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

“düğümdüğüm” teklisinde elektornik-akustik bir ses dünyasıyla karşımıza çıkan Bilgiç, albümden ne beklememiz gerektiğinin de ipucunu veriyor. Şarkının söz ve müziği Ahmet Kenan Bilgiç’e ait. Akustik gitarda Süha Rami, bas gitarda Alp Ersönmez, synthesizar’da Serkan Emre Çiftçi var.

Teklinin kapağı, pandemi sürecinde kolektif bir çabayla oluştu. Bilgiç, dinleyicilerine evlerinden gökyüzünün fotoğrafını çekmeleri çağrısında bulundu ve gelen yaklaşık iki yüz fotoğraftan bir kolaj yaptı.

Ahmet Kenan Bilgiç, geçen yıl da “Şey Şey Şey” isimli teklisini yayınlamıştı. Bilgiç’in “düğümdüğüm” öncesi son çalışması ise Mart ayında yine LU Records etiketiyle çıkan, Amerikan bağımsız filmi Draupadi Unleashed (2019)’in soundtrack albümüydü.