Rolling Stones’tan yeni şarkı: ‘Living in a Ghost Town’

Rolling Stones namıyla meşhur ihtiyar delikanlılar, rock’n’roll eylemeye devam ediyor. ‘Living in a Ghost Town’, 8 yıldan sonra yayınladıkları ilk Stones bestesi

Yaşları neredeyse 80’e dayanmış olsa da Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood, Charlie Watts dörtlüsü (yani The Rolling Stones) rock’n’roll eylemekten bıkmıyor. Grup, az önce sürpriz bir şarkı yayınladı. “Living in a Ghost Town”, Rolling Stones’un 8 yıldır yayınladığı ilk özgün bestesi.

Rolling Stones, bundan önce 2016 yılında klasik blues şarkılarını yorumladıkları Blue & Lonesome albümünü çıkarmıştı. Albüm, grubun köklerine dönüşü olarak yorumlanmış ve beğeni toplamıştı. Yayınladıkları son orijinal besteler ise 2012’de çıkardıkları “Doom and Gloom” ve “One More Shot” şarkılarıydı.

“Living in a Ghost Town” aslında Mick Jagger ve Keith Richards tarafından bir yıl kadar önce yazılmış. Ancak karantina günlerinde ikili şarkının üzerinden tekrar geçmiş, kimi sözleri değiştirmiş. Nihayetinde bugün içinde bulunduğumuz şartları yansıtan bir şarkı çıkmış ortaya.

2022’de 60 yaşında basacak Rolling Stones’un en genç üyesi 72 yaşındaki Ron Wood. Dörtlü yine de turne yapmaya, şarkı bestelemeye devam ediyor. Geçenlerde de evlerinden çevrimiçi bir konser verdiler. “Living in a Ghost Town” ise bir süredir hazırladıkları söylenen yeni albümün işareti sayılıyor.