Cañizares, 12 Aralık’ta Cemal Reşit Rey sahnesinde

Dünyaca ünlü gitar virtüözü Cañizares, 12 Aralık akşamı İstanbullu hayranlarıyla buluşacak

Çağımızın en büyük Flamenko müzisyenlerinden biri olan Cañizares, 12 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

Usta gitarist, 40 yılı aşan başarılı kariyeri boyunca dünyanın en önemli müzisyenleri ve orkestralarıyla aynı sahneyi paylaştı. Kendi bestelerinin yanı sıra klasik müzik repertuvarına da hâkim olan sanatçı, Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası ile Concierto de Aranjuez seslendirmek üzere davet edildi. Dünyanın saygın orkestraları arasında yer alan Staatskapelle Dresden, NHK Symphony, Birmingham Symphony gibi topluluklarla çaldı.

Flamenko’nun efsane ismi Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın süre birlikte çalışan sanatçı, şimdiye kadar yüzü aşkın albüm kaydında yer aldı. Enrique Morente, Alejandro Sanz, Peter Gabriel, John Paul Jones, Mauricio Sotelo gibi önemli isimlerle müzikal işbirliklerine imza attı.

Cañizares

İspanyol Ulusal Balesi‘nin projelerindeki besteleriyle büyük övgü toplayan İspanyol Akademi Ödüllü Cañizares, Carlos Saura filmleri için de müzikler besteledi.

Cañizares, El Mito de la Caverna albümüyle 2019 yılında İspanyol MIN Ödülleri’nde “Yılın En İyi Flamenko Albümü” ödülünü kazandı. Sanatçı, 2004 yılında Atina’da Olimpiyat Meşalesi’ne eşlik edecek tema müziğini de besteledi.

Besteci ve icracı kimliğinin yanı sıra eğitmenlik de yapan Cañizares, İspanya’da ve dünyanın birçok farklı ülkesinde Flamenko gitar dersleri ve masterclassları da veriyor.

Cañizares (gitar), Juan Carlos Gómez (2. gitar), Charo Espino (dans, kastanyet ve palmas), Ángel Muñoz (dans, cajón ve palmas)’dan oluşan Cañizares Flamenco Quartet, 12 Aralık akşamı 18.00‘da Cemal Reşit Rey‘de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Konser biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz.