Can Plak’ta komşudan sesler: Nalyssa Green & Angelos Krallis’ten özel performans

Angelos Krallis, ‘Gelenler gitar, tuşlu çalgılar, biraz ritim ve theremin dinleyecek,’ diyor

Geçtiğimiz aylarda Moda’daki yeni dükkanında yeniden aramıza katılan, Kadıköy’ün sevilen plakçılarından Can Plak’ın geleneksel hale getirmek istediği özel performansların bir yenisini düzenliyor. 28 Şubat Cuma günü saat 20.00’da başlayacak etkinlikte Yunanistan’ın heyecan verici saykedelik / progresif rock gruplarından Chickn’ın kurucularından Angelos Krallis ile 2017’de ODTÜ MT Şenliği’nde sahne alan genç besteci ve multi-enstrümantalist Nalyssa Green birlikte çalacaklar. Bir saat civarı sürecek performansı DJ set izleyecek.

Performansla ilgili Plak Mecmuası’na konuşan Angelos Krallis, “Yıllardır ayrı ayrı yazdığımız şarkılar var, onların bir karışımını sunacağız. Bir de, çalmayı sevdiğimiz şarkıları çalacağız tabii. Gelenler gitar, tuşlu çalgılar, biraz ritim ve theremin dinleyecek,” diyor.

Angelos Krallis, Nalyssa’yla tanışmalarını da şöyle anlatıyor: “Nalyssa’yla 2011’de tanıştık ve kısa sürede arada birlikte çalmaya başladık. Birbirlerimizin konserlerini de konuk oluyorduk. İlk defa birlikte verdiğimiz konser ise 2012’de Atina’nın en tuhaf barı Anthropos’ta verdiğimiz konserdi. Nalyssa beni Chickn’ı birlikte kurduğumuz Evankelos’la tanıştıran kişi aynı zamanda. Birkaç ay önce üçüncü Chickn albümünün Gagarin 205’teki tanıtım konserinde bizle çaldı. Ancak uzun yıllardır beraber baştan sona bir konser vermiyorduk; yarınki etkinlik ilk olacak! Herkesi bekleriz, hem muhtemelen Mayıs ayında Chickn olarak İstanbul’da çalacağız ve yarınki etkinlik müziğimize dair size bir fikir verebilir…”

Nalyssa Green’in üç solo albümü bulunuyor. Chickn’la üç albüm yayınlayan Angelos Krallis de bir solo albüm hazırlığında.

Can Plak’ta daha önce Berlin’de yaşayan Brezilyalı DJ Hp76 da çalmıştı. Can Plak’ın kurucusu ve sahibi Can Dinçer, önümüzdeki aylarda da dükkanlarında farklı performanslar düzenleyeceklerini belirtiyor.

Nalyssa Green ve Angelos Krallis’in Can Plak’ta gerçekleştirecekleri konsere giriş ücretsiz.